Over ons

Wij zijn VL-entertainment!

VL-entertainment is een bedrijf dat licht, geluid en special effects verhuurt in Limburg. Maar niet alleen in Limburg. Ook voor het huren van licht, geluid en special effects buiten Limburg kunt u bij ons terecht.

Inmiddels bestaat VL-entertainment al 4 jaar en hebben wij verschillende soorten evenementen mogen uitvoeren. Eerst voerde VL-entertainment alleen kleinere opdrachten uit, zoals achtertuinfeestjes, verjaardagen, 25 jaar getrouwd, enzovoorts. Inmiddels werken wij ook met grotere opdrachten, zoals schuttersfeesten, Oktoberfesten en andere grote evenementen. Ondanks deze grote opdrachten zijn wij niet vergeten hoe wij tot deze grotere opdrachten zijn gekomen, dit is dan ook de reden dat VL-entertainment nog steeds kleinere geluids- en lichtinstallaties aanbiedt.

Na een tijdje is de vraag naar verlichting tijdens video opnames gegroeid bij VL-entertainment. Vanuit deze aanvragen zijn wij ons meer beginnen te verdiepen in de benodigde apparatuur hiervoor. Hieruit bleek dat de apparatuur die wij ter beschikking hadden niet genoeg was voor videoclips. Balen… Maar wij als VL-entertainment lieten het hier niet bij zitten. Vanaf 2019 zijn wij dan ook veel gaan investeren in verlichting die wel geschikt is voor de videoclip opnames. Dit laatste was een goede zet, inmiddels hebben wij namelijk verlichting mogen voorzien voor videoclip opnames van onder andere: Kraantje Pappie, Jebroer, Sticks, Kim Lee, Roerdassen en nog vele anderen.

Anno 2023 is al onze apparatuur geschikt voor het opnemen van videoclips en is onze kennis ruim genoeg om een mooi ontwerp te kunnen maken. Wilt u nu ook een videoclip opnemen en twijfelt u wat er nodig is op het gebied van verlichting? Neem dan gerust contact op met ons.

Rick mede-eigenaar, woonachtig in Obbicht, is pas 24 jaar oud, maar is al 14 jaar lang helemaal gepassioneerd bezig met muziek. Begonnen als DJ met een klein setje naar een DJ met eventueel een hele grote geluidsset. Echter ligt zijn hart vooral in het bedienen van het geluid en licht voor zowel kleinere producties zoals tape-acts als grotere producties zoals feesttenten of grote buitenevenementen. Rick heeft een opleiding als elektrotechnicus afgerond en is dus absoluut de technische man van ons team. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al behoorlijk ervaren in zijn vakgebied!

Jo mede-eigenaar, woonachtig in Nuth, is al “iets” ouder met zijn 52 jaar. Na (vanaf zijn 28e) in diverse bandjes gezongen te hebben en een zangduo met zijn ex-vrouw gevormd te hebben is hij sinds 2007 actief als “JoJo de zingende DJ”. Waar Rick door zijn technische achtergrond op dat gebied belangrijk is, is Jo degene die administratief/boekhoudkundig/fiscaal de zaakjes goed voor elkaar heeft.

Rond 2018 begon Rick met Jo mee te gaan tijdens zijn klussen als “zingende DJ” en van daaruit is het idee gegroeid om het concept van geluids- en lichtverhuur (met of zonder bediening) op te gaan zetten en verder uit te gaan bouwen.